Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pire sa umakom od teletine i šitaki pečuraka

Pire sa umakom od teletine i šitaki pečuraka

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pire sa umakom od teletine i šitaki pečuraka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Bogata aroma šitaki pečuraka daje posebnu notu ovom jelu - neizostavno probajte"

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • puter - 80 g
  • mleko - 200 ml
  • so
  • umak
  • teletina - 500 g
  • šitake - 200 g
  • tikvica - 1 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • luk - 1 kom.
  • paradajz pire - 300 ml
  • maslinovo ulje - 3 s.k.
  • peršun - 1/3 veza
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo sa pripremom pirea. Krompir ogulimo i isečemo pa stavimo da se kuva.

Na maslinovom ulju staviti iseckan luk da se prodinsta, pa dodati isečene kocke telećeg mesa. Dok se dinsta, oljuštiti šargarepu i iseći na kockice pa dodati mesu i luku. Tikvicu iseći na sitne kockice i dodati mesu i povrću koji se dinstaju.

Šitake iseckati pa dodati da se dinsta. Začiniti i dinstati 5 minuta, pa preliti paradajz sokom. Ostaviti da se dinsta dok se sos malo ne zgusne.

Krompir isedimo, dodatamo maslac i so i izgnječimo, pa nalijemo mlekom i sve izmešamo. Servirati na tanjir pire i sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: