Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina sa pivom na tihoj vatri

Pečena jagnjetina sa pivom na tihoj vatri

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečena jagnjetina sa pivom na tihoj vatri2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
5
"U pivu je tajna za ovu uksno pečenu jagnjetinu"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 1 šolja, isečen
  • pivo - 330 ml
  • jagnjeće meso - ili celo jagnje
  • bujon - 100 ml
  • nana - 1 kašičica
  • selen - 1 kašičica
  • biber - po želji
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte maslinovo ulje i dodajte u njega začine, dobro promešajte.

Natrljajte jagnjetinu aromatičnim maslinovim uljem sa svih strana. Prebacite u pleh i oko mesa sipajte bujon i pivo. Uvijte aluminijumskom folijom.

Ugrejte rernu na 160 stepeni i stavite jagnjetinu da se peče na tihoj vatri - oko 3 sata. Tako će biti krehko i ukusno.

Pred kraj pečenja možete skinuti foliju da dobijete hrskavu koricu.

Pečena jagnjetina sa pivom na tihoj vatri je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: