Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pečene ćuftice sa šargarepom i nadevom

Pečene ćuftice sa šargarepom i nadevom

Pečene ćuftice sa šargarepom i nadevom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pečeni, sa nadevom i aromom, zbog kojih želite da ostavite sve i da ih odmah probate"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • šargarepa - 2 komada, srednja
  • kumin
  • biber
  • voda - 3 - 4 kašike
  • čubar
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • jaje - 1 komad
  • soda za hleb - 1 prstohvat
  • nadev
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • kačkavalj - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo šargarepu i luk, šargarepu narendamo na krupnom luk sečemo na sitno i zamesimo mleveno meso sa preostalim sastojcima.

Kisele krastavčiće sečemo na male kocke, kačkavalj na male ploče.

Oblikuju se okrugle ćuftice, koje se poređaju u posudu za pečenje na papir za pečenje. Ako nemate može i na papir.

Prstima se napravi otvor u sredini kao rupica i puni se kiselim krastavčićima, a odozgo se stavlja pločica kačkavalja.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta dok ne bude gotovo. Izvadi se u tanjir.

Serviramo sa domaćom ruskom salatom i lepinjom.

Pečene ćuftice sa šargarepom i nadevom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: