Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija od svinjskog srca, džigerice i bubrega sa prazilukom

Janija od svinjskog srca, džigerice i bubrega sa prazilukom

ZoriZori
Guru
8932865k
Janija od svinjskog srca, džigerice i bubrega sa prazilukom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"To je od onih jela sa kojima em znaš da ne treba da se prejedeš, em prosto ne možeš da prestaneš da jedeš - neka vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko srce - 500 g + džigerica i bubrezi
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • praziluk - 3 - 4 struka (samo beli deo)
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • začini po ukusu
  • piskavica
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • ljuta aleva paprika
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko srce, svinjske bubrege i džigericu lepo očistite od krnih sudova i žilica i operite. Isecite na kockcie.

Srce i bubrege skuvajte u posoljenoj vodi, a džigericu prelijte vrelom, posoljenom vodom i ostavite sa strane.

Praziluk očistite i isecite sitno. Beli luk takođe iseckajte.

U ugrejanom ulju propžite praziluk, dodajte isečeno srce i bubrege, paradajz pire, belo vino, iseckani beli luk i začine po ukusu.

Ostavite da se kuva na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

Janiju servirajte toplu. Servirajte je posutu ljutim pečenim paprikama i strukom peršuna.

Prijatno!

Janija od svinjskog srca, džigerice i bubrega sa prazilukom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: