Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovana riba sa patafri pastom

Pohovana riba sa patafri pastom

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Pohovana riba sa patafri pastom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Univerzalni recept za pohovanu ribu sa pastom patafri koju svako može da napravi kod kuće"

Potrebni sastojci

  • riba - file
  • limun - 1 komad, sok
  • belo vino - 1 šolja
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • Za patafri pastu
  • brašno - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • pivo - 1/2 flaše
  • so - po ukusu
  • Za sos
  • kiseli krastavčići - 1/2 tegle
  • luk - 1 mala glavica, crni
  • mirođija - 1/2 vezice
  • majonez - 250 g
  • senf - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite riblji file na porcije, posolite ga, dodajte biber, sok od limuna i vino u ostavite ga da odstoji 2-3 sata.

Za to vreme umutite žumanca sa pivom za patafri pastu, dodajte postepeno brašno uz neperestano mešanje dok se ne dobije gusta ujednačena kaša i mešajte sa belancima koje ste prethodno umutili u čvrst sneg, i malo soli.

Ocedite ribu od marinade, potopite je u gotovu smesu za pohovanje i pržite je dok ne postane zlatasta na jakoj vatri.

Pomešajte majonez, sen, sitno isečen luk, mirođiju i krastavčiče, sipajte sos za ribu u posudicu i servirajte ga sa pohovanom ribom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: