Jermenski tas kebap

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jermenski tas kebap
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Sočni tas kebap po starom jermenskom receptu - specijalno za poštovaoce jermenske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • luk - 2 glavice
  • pirinač - 1 šolja
  • nana - 1/2 kašike, suva
  • biber - 1/2 kašičice
  • bujon - 600 ml, od povrća
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na male komade, a luk na sitno. Isecite maslac na male kockice.

U činiju sipajte iseckano meso, nanu, seckani luk, biber, so i maslac isečen na kockice. Sve dobro izmešajte.

Pripremite emajliranu posudu veličine koja odgovara količini mesa. Dobro utrljajte meso do rasporedite ga do ivica posude.

Poklopite posudu sa mesom na sredini tepsije (sa otvorom okrenutim nadole). Oko posude u tepsiji sipajte oko 200 ml bujona od povrća. Stavite u zagrejanu rernu na 180°C i dinstajte oko 40 minuta, a ako je potrebno dodajte i još bujona.

Kada istekne vreme, uklonite tepsiju i sipajte oko posude prethodno oprani pirinač.

Dodajte još bujona i vratite tepsiju u rernu. Kuvajte još 40 minuta dok pirinač ne bude spreman.

Pre služenja tas kebapa, pažljivo uklonite posudu tako da svinjetina ostane u sredini pirinča.

Jermenski tas kebap je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: