Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od tikvica i tunjevine sa ukusom Mediterana

Musaka od tikvica i tunjevine sa ukusom Mediterana

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Musaka od tikvica i tunjevine sa ukusom Mediterana2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Toliko je ukusna, da ćete tražiti još malo. I bez brige - nije previše kalorična!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 8 kom., manje
  • tunjevina u paradajz sosu - 1 konzerva
  • kačkavalj - 200 g
  • paradajz sos - 100 ml
  • bosiljak - 1 k.k.
  • so
  • mocarela - 125 g
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprati tikvice i nemojte ih ljuštiti, isecite ih uzdužno sa korom. U vatrostalnu posudu poređati prvi red tikvica.

Posolititi, politi malo paradajz sosa, malo bosiljka, zatim narendani kačkavalj, pa komadiće tune, pa tanke listove mocarela sira.

Onda isečemo tikvice za drugi red pa ponovimo postupak kao i za prvi red musake od tikvica.

Ređajte do kraja vatrostalne posude. Preliti na kraju maslinovim uljem.

Musaku od tikvica i tunjevine sa ukusom Mediterana peći na 200 stepeni pola sata, pa na 250 stepeni deset minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: