Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom dok ne dobijete vazdušast krem. Dodajte ulje i tečnu pavlaku i ponovo izmutite.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i kakaom.
Suve sastojke dodajte u smesu u nekoliko porcija, lagano mešajući špatulom.
Gotovu smesu podelite na dva jednaka dela.
Pecite svaku u tepsiji (prečnik 24 cm), obloženom papirom za pečenje i podmazanom sa malo ulja u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 12-14 minuta, dok se ne ispeče.
Gotove kore ohladite na rešetki.
Za to vreme pripremite krem prema uputstvu na pakovanju. Možete koristiti krem Dr.Oetker-ov krem za keks tortu. Kada je krem spreman, sklonite ga sa ringle i dodajte maslac. Mešajte dok se ne istopi.
Stavite jednu koru u kalup za torte sa zidovima koji se skidaju. Pokrijte je sa pola krema. Stavite drugu koru i sipajte preostali krem.
Tortu stavite u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći. Sutradan ukrasite po želji.
Brz, lak i vrlo ukusan kolač.
Uživajte! Sočna torta sa gotovim kremom je spremna.