Način pripreme
Za ovaj recept koristim pileće batake na kojima je meso sočnije, za razliku od grudi. Njihov ukus je bolji, a i cena je pristupačna. Ukoliko nemate očišćene od kostiju, kupite cele pileće batake. Skinite kožu, masnoću i tetive. Uopšte nije teško očistiti ih od kostiju, a i od ragua ćete napraviti odličan pileći bujon za supu.
Hladnom vodom dobro operemo meso i dobro ga posušimo.
Sečemo ga na manje komadiće da ne bi ostali sirovi prilikom prženja.
Sve sastojke za začinjavanje pomešamo u posudi kako bi se ravnomerno rasporedili. Dodajemo i majonez. Stavljamo komade mesa i dobro izmešamo.
Posudu pokrivamo folijom za sveže čuvanje i stavljamo u frižider na 24 sata kako bi se marinirali.
Za pohovanje prvo dobro umutimo jaja. Dodajemo brašno, prethodno pomešano sa praškom za pecivo, so i beli luk u prahu.
Za dobro pohovanje tečnost koju dodajemo u njega (pivo ili gaziraa voda) treba da bude ledeno hladna. Smesa treba da bude s konzistencijom gustog testa za palačinke.
Komade pilećeg mesa umačeno u kukuruzno brašno, u pohovanje, nakon čega uvaljamo u prezle.
Stavljamo ih u dobro zagrejano biljno ulje i pržimo dok ne porumene.
Vadimo ih na poslužavnik obložen kuhinjskim ubrusom koji će upiti višak masnoće.
Serviramo božanstveno aromatičnopileće meze sa hladnim pivom i sa mnogo limunovog soka.
Ono čuva svoje kvalitete ukusa posluženo i kao hladno predjelo.
Unikatni pohovani zalogaji Garam masala su gotovi.