Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zalogaji»Unikatni pohovani zalogaji Garam masala

Unikatni pohovani zalogaji Garam masala

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Unikatni pohovani zalogaji Garam masala
Fotografije: Sevdalina Irikova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Servirajte božanstveno aromatično pileće meze sa jednim hladnim pivom i mnogo limunovog soka"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada, bez kostiju
  • Za začinjavanje
  • garam masala - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica, po ukusu
  • biber - ½ kašičice
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta paprika - ½ kašičice, za pikantnost
  • majonez - 1 komad
  • Za pohovanje
  • jaja - 4 komada
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • pivo - 1/3 šolje, hladno
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • beli luk - ½ kašičice, u prahu
  • so - prstohvat
  • prezle - za uvaljati
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept koristim pileće batake na kojima je meso sočnije, za razliku od grudi. Njihov ukus je bolji, a i cena je pristupačna. Ukoliko nemate očišćene od kostiju, kupite cele pileće batake. Skinite kožu, masnoću i tetive. Uopšte nije teško očistiti ih od kostiju, a i od ragua ćete napraviti odličan pileći bujon za supu.

Hladnom vodom dobro operemo meso i dobro ga posušimo.

Sečemo ga na manje komadiće da ne bi ostali sirovi prilikom prženja.

Sve sastojke za začinjavanje pomešamo u posudi kako bi se ravnomerno rasporedili. Dodajemo i majonez. Stavljamo komade mesa i dobro izmešamo.

Posudu pokrivamo folijom za sveže čuvanje i stavljamo u frižider na 24 sata kako bi se marinirali.

Za pohovanje prvo dobro umutimo jaja. Dodajemo brašno, prethodno pomešano sa praškom za pecivo, so i beli luk u prahu.

Za dobro pohovanje tečnost koju dodajemo u njega (pivo ili gaziraa voda) treba da bude ledeno hladna. Smesa treba da bude s konzistencijom gustog testa za palačinke.

Komade pilećeg mesa umačeno u kukuruzno brašno, u pohovanje, nakon čega uvaljamo u prezle.

Stavljamo ih u dobro zagrejano biljno ulje i pržimo dok ne porumene.

Vadimo ih na poslužavnik obložen kuhinjskim ubrusom koji će upiti višak masnoće.

Serviramo božanstveno aromatičnopileće meze sa hladnim pivom i sa mnogo limunovog soka.

Ono čuva svoje kvalitete ukusa posluženo i kao hladno predjelo.

Unikatni pohovani zalogaji Garam masala su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: