Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačetina sa graškom i pirinčem u rerni

Pačetina sa graškom i pirinčem u rerni

Pačetina sa graškom i pirinčem u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Dosta brzo i jednostavno možete da spremite ovo seosko jelo sa pačetinom, čiji će se tradicionalni ukus svideti svima kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 1 kg, gornji
  • grašak - 400 g, konzerva
  • pirinač - 200 g
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pačije gornje batake i skuvajte ih da budu potpuno gotovi. Ja sam koristila ekspres lonac.

Odvojte kosti od bataka.

Očistite luk i isecite ga na sitno.

Stavite ga u posudu za pečenje, dodajte ulje.

Zagrejte rernu i izdinstajte luk.

Operite pirinač i dodajte ga u luk. Kuvajte 1-2 minuta, mešajući s vremena na vreme. Nakon što pirinač promeni boju, dodajte pačije meso, konzervisani grašak i začinite solju i biberom.

Dodajte toplu vodu da prekrije pirinač. Odnos je 1:3 (pirinač-tečnost).

Zapecite seosko jelo dok ne bude gotovo. Pirinač treba da omekša, tečnost da ispari.

Pačetina sa pirinčem i graškom u rerni je veoma ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: