Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Bezglutenski Medenjaci

Bezglutenski Medenjaci

Bezglutenski Medenjaci
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
10
"Ako vam predstoji praznik na kojem želite da ima ukusne hrane, ovi slepljeni kolačići obavezno treba da prisustvuju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kokosov šećer - 20 g
  • med - 25 g
  • ulje - 40 ml
  • cimet - 1 kašičica
  • brašno - 270 g, smesa od kukuruznog, od brašna leblebije, bademovog i kokosovog
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • kokosovo ulje - 1 supena kašika
  • JOŠ
  • marmelada
  • orasi - mleveni, pekan
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijte jaja i izmešajte viljuškom.

Istopite kokosovo ulje i dodajte sve sastojke za medenjake.

Umesite meko testo. Otkidajte rukama male komade i napravite loptice.

Stavite ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje na rastojanju.

Pritisnite svaki kako bi se odozgo lagano spljeskali slatki medenjaci.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok ne budu gotovi.

Izvadite i u potpunosti ohladite.

Podelite ih u parove i svaku s marmeladom.

Uvaljajte ih u mlevene orahe i bezglutenske medenjake poređajte na odgovarajući tanjir ili poslužavnik.

Ovi slepljeni kolačići su idealni za svaki povod.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: