Pečena jagnjetina sa mnogo luka
Печено агнешко с много лук
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjetina sa mnogo luka

Pečena jagnjetina sa mnogo luka

NikiNiki
Početnik
50743k9
Pečena jagnjetina sa mnogo luka
Fotografije: Niki
1 / 3
22/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
5
"Luk nikada nije suvišan za jagnjeće meso"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso podelimo na porcije. U posudici pravimo kašicu od maslinovog ulja, aleve paprike i začina za jagnjetinu.

Na dno posude poređamo ražnjiće ili nekakve štapiće da meso ne zagori. Začinjavamo svako parče pripremljenom smesom i poređamo u posudu za pečenje.

Ostavljamo bar 1 sat da upiju začine. Luk isečemo na krupne parčiće i posipamo preko mesa zajedno sa isečenom nanom.

Sipamo pivo i pokrivamo posudu folijom. Pečemo jagnjetinu s lukom u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 150 minuta.

Sklanjamo foliju sa pečene jagnjetine, pomoću kašike uzimamo sos i prelivamo meso.

Kuvamo pečenu jagnjetinu sa mnogo luka još oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: