Pečena jagnjetina sa mnogo luka
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjetina sa mnogo luka

Pečena jagnjetina sa mnogo luka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pečena jagnjetina sa mnogo luka
Fotografije: Niki
1 / 3
22/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije5
"Luk nikada nije suvišan za jagnjeće meso"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso podelimo na porcije. U posudici pravimo kašicu od maslinovog ulja, aleve paprike i začina za jagnjetinu.

Na dno posude poređamo ražnjiće ili nekakve štapiće da meso ne zagori. Začinjavamo svako parče pripremljenom smesom i poređamo u posudu za pečenje.

Ostavljamo bar 1 sat da upiju začine. Luk isečemo na krupne parčiće i posipamo preko mesa zajedno sa isečenom nanom.

Sipamo pivo i pokrivamo posudu folijom. Pečemo jagnjetinu s lukom u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 150 minuta.

Sklanjamo foliju sa pečene jagnjetine, pomoću kašike uzimamo sos i prelivamo meso.

Kuvamo pečenu jagnjetinu sa mnogo luka još oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: