Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Pečeni patlidžan sa mlevenim mesom i kiselim mlekom

Pečeni patlidžan sa mlevenim mesom i kiselim mlekom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Pečeni patlidžan sa mlevenim mesom i kiselim mlekom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ukusno predjelo za goste od pečenog patlidžana sa ukusnim nadevom - napraviće da vaša trpeza bude još lepša"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • mleveno meso - oko 300 g
  • so
  • biber
  • peršun
  • ruzmarin
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje - za premazivanje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk
  • paprika - 1 komad, crvena, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pečeni patlidžan sa kiselim mlekom i mlevenim mesom idealan je za prijatno veče kod kuće, kada želimo da pojedemo nešto ukusno i zdravo.

Količina proizvoda za nadev je približna, svako može da koristi količinu po svom nahođenju.

Patlidžan se preseče na pola po dužini. Svaki deo se sa strane kore iseče nožem u oblik romboida, posipa se solju i biberom i premazuje maslinovim uljem.

Pecite patlidžane oko 30 minuta na 180 stepeni.

Isržite mleveno meso, začinjeno solju, biberom, peršunom, ruzmarinom, bosiljkom i majčinom dušicom.

Kiselo mleko aromatizujte sa malo belog luka - može jedan čen, može i u prahu.

Pečeni patlidžan premažite kiselim mlekom, pospite mlevenim mesom i ukrasite isečenom crvenom paprikom i peršunom.

Od ovih jednostavnih punjenih patlidžana dobijate sjajno predjelo, pogodno za sve posebne prilike i još više!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: