Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Dinstana jagnjetina»Jagnjetina sa boranijom i krompirom u posudi od vatrostalnog stakla

Jagnjetina sa boranijom i krompirom u posudi od vatrostalnog stakla

Iliana DimovaIliana Dimova
Početnik
267563
Jagnjetina sa boranijom i krompirom u posudi od vatrostalnog stakla3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Ovakve đakonije okupljaju sve članove porodice na trpezu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 300 g
  • boranija - 400 g
  • mladi luk - 1 stabljika
  • jagnjetina - 500 - 600 grama
  • luk - 1 glavica
  • nana - 1 stabljika
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike, ravne
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • maslac - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite jagnjetinu. Isecite je na delove, začinite biberom.

U tiganj sipajte ulje i ispržite jagnjetinu. Izvadite i prebacite meso u posudu za pečenje koja mora imati poklopac.

Pospite dimljenom alevom paprikom, solju i brašnom. U posudu dodajte ceo zeleni luk i stabljike nane.

U posudu sipajte 2 šolje tople vode i stavite poklopac ili pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite u rernu, uključite na 200 stepeni i ostavite da se jagnjetina peče.

U međuvremenu očistite i isecite boraniju, blanširajte je u kipućoj slanoj vodi na 5 minuta.

Ocedite blanširanu boraniju i prelijte je hladnom vodom. Nakon što ocedite boraniju od tečnosti, dinstajte je u ulju u kojem ste prethodno pržili jagnjetinu. Dodajte seckani luk, začinite biberom i alevom paprikom. Pospite boraniju brašnom i promešajte.

Ogulite i isecite krompir.

Posle oko 30 minuta pečenja jagnjetine, izvadite je iz rerne i dodajte prženu boraniju i krompir. Sipajte čašu tople vode i vratite u rernu. Pecite jelo dok ne bude gotovo.

Janjetina sa boranijom i krompirom u vatrostalnoj posudi je vrlo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: