Način pripreme
Za testo u posudu prosejte brašno, dodajte na male kocke isečen maslac, so i ledeno hladnu vodu, zamesite ujednačeno testo.
Uvijte testo u streč foliju i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta. Nakon toga ga razvijte u tanku koru i stavite u posudu za pečenje, oformite ivicu.
Izbušite testo viljuškom, stavite odozgo list papira za pečenje i rasporedite pasulj preko njega, pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Sklonite pasulj i list papira i dopecite još 5 minuta, da se osuši dno kiša.
Za nadev narendajte tikvicu na krupno rende, posolite i ostavite sa strane 30 minuta.
Odvojeno umutite jaja, dodajte pavlaku, narendan sir i sitno isečenu mirođiju, promešajte dobro. Iscedite tikvice od soka i dodajte u smesu, promešajte ponovo dok ne dobijete kremastu smesu.
Isecite slaninu na tanke ivice i rasporedite po dnu kiša ravnomerno. Sipajte smesu preko njega i rasporedite je.
Isecite paradajz na tanke kriške i poređajte preko smese.
Stavite posudu sa oformljenim kišom od povrća u rernu.
Pecite kiš sa tikvicama i slaninom dok ne bude gotov i ne dobije laganu zlatastu preplanulost.