Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa tikvicama i slaninom

Kiš sa tikvicama i slaninom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kiš sa tikvicama i slaninom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Mi ćemo nabrojati ukusne sastojke koje smo stavili unutra, a vi ćete samo progutati ili zapišite i recept"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • maslac - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 5 kašika, ledena
  • nadev
  • slanina - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • mirođija - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • tikvica - 1 komad, mala
  • paradajz - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo u posudu prosejte brašno, dodajte na male kocke isečen maslac, so i ledeno hladnu vodu, zamesite ujednačeno testo.

Uvijte testo u streč foliju i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta. Nakon toga ga razvijte u tanku koru i stavite u posudu za pečenje, oformite ivicu.

Izbušite testo viljuškom, stavite odozgo list papira za pečenje i rasporedite pasulj preko njega, pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Sklonite pasulj i list papira i dopecite još 5 minuta, da se osuši dno kiša.

Za nadev narendajte tikvicu na krupno rende, posolite i ostavite sa strane 30 minuta.

Odvojeno umutite jaja, dodajte pavlaku, narendan sir i sitno isečenu mirođiju, promešajte dobro. Iscedite tikvice od soka i dodajte u smesu, promešajte ponovo dok ne dobijete kremastu smesu.

Isecite slaninu na tanke ivice i rasporedite po dnu kiša ravnomerno. Sipajte smesu preko njega i rasporedite je.

Isecite paradajz na tanke kriške i poređajte preko smese.

Stavite posudu sa oformljenim kišom od povrća u rernu.

Pecite kiš sa tikvicama i slaninom dok ne bude gotov i ne dobije laganu zlatastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: