Način pripreme
Počnite sa mlečnim kremom, on treba da bude ohlađen.
U posudi umutite žumanca sa šećerom, vanilom, skrobom i izrendanom korom limuna. Sipajte hladno mleko i mešajte dok smesa ne postane homogena.
Sipajte smesu u šerpu sa debelim dnom i stavite na umerenu vatru i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusti.
Na kraju dodajte iseckani maslac i mešajte dok ga krem u potpunosti ne usvoji. Krem pokrijte streč folijom i ostavite sa strane da se ohladi.
Ogulite i isecite jabuke na male kockice, prelijte ih limunovim sokom.
U posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte maskarpone sir, sveže mleko i ulje, mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte jabuke i prethodno prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
U tepsiju obloženu papirom za pečenje sipajte smesu za sočni kolač sa jabukama, odozgo ravnomerno rasporedite ohlađeni krem i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 170°C i pecite otprilike 50-55 minuta.
Sočan i neverovatno ukusan kolač sa jabukama i kremom!