Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Posno jelo sa boranijom

Posno jelo sa boranijom

Vesela SHVesela SH
Šegrt
226126
Posno jelo sa boranijom
Fotografije: Vesela SH
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Nema potrebe da vam pominjemo čitav niz korisnih osobina boranije, jednostavno ćemo vam ostaviti ovaj jednostavan recept za posno jelo ovde"

Potrebni sastojci

  • boranija - 2 tegle
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 3 kašike, konzervirani
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 1/2 šoljice ili maslinovo ulje
  • peršun - 1/2 veze
  • mirođija - 1/2 veze
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • voda
  • limun - svež
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte masnoću, dodajte sitno seckani luk, šargarepu i beli luk, promešajte, a zatim dodajte boraniju i dodajte vruću vodu, dva prsta preko proizvoda, kao i so i biber.

Pustite da se jelo krčka na laganoj vatri dok se boranija ne skuva dobro.

Povremeno proverite tečnost u šerpi i po potrebi dodajte još malo ključale vode da ne jelo zagori.

Kada boranija omekša, dodajte paradajz.

U posudi sa malo hladne vode rastvorite brašno i alevu papriku da napravite kašu.

Posle oko 5 minuta, sklonite šerpu sa vatre, dodajte brašno i alevu papriku, probajte na ukus, dodajte još malo ključale vode, vratite jelo na vatru i dinstajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta dok se sos ne zgusne.

Kada je boranija spremna, sklonite je sa vatre.

Mirođiju i peršun sitno iseckajte, odvojite malo peršuna za posipanje pre služenja.

Probajte ukusno jelo i dodajte so ako je potrebno, a zatim dodajte zelene začine, promešajte i pokrijte poklopcem tako da toplota može izvući ukus i aromu peršuna i mirođije.

Pre služenja pospite jelo svežim peršunom.

Kada se jelo od boranije ne priprema u strogom postu, dodajte malo maslaca, oko 15-20 g maslaca daje jelu sa boranijom odličan ukus.

Posno jelo sa boranijom poslužite toplo, posuto svežim peršunom.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: