Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompirići sa maslacem, punjeni pečurkama

Krompirići sa maslacem, punjeni pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krompirići sa maslacem, punjeni pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
4
"Uživajte u jednoj ekstravaganciji ukusa uz ovaj recept za punjeni krompir"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veći
  • pečurke - 10 - 12 komada
  • maslac - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • kisela pavlaka - 4 kašike, izvršite
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Krompir se kuva u vodi, u koje smo stavili prstohvat soli. Može da bude tvrđi, ali ne i prekuvan.

2. Za to vreme pečurke se očiste i seku na četvrtine, posle na kriške. Beli luk se takođe ljušti i seče na kriške.

3. U tiganju sa maslinovim uljem se sotiraju beli luk i pečurke.

4. Krompir se seče na dve polovine, a unutrašnjost im se izdubi.

5. Stavlja se u pečurke i pomeša se sa maslacem, biberom, solju, pavlakom i sokom od limuna.

6. Čamci od krompira se pune smesom. Posipaju se kačkavaljem.

7. Aromatičan punjeni krompir se peče na 200 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Neverovatno ukusni i jednostavni za spremanje, krompirići sa maslacem, punjeni pečurkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: