Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Pirinač sa povrćem i šitaki pečurkama u vok tiganju

Pirinač sa povrćem i šitaki pečurkama u vok tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pirinač sa povrćem i šitaki pečurkama u vok tiganju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jela sa pirinčem, povrćem i pečurakama su nam uvek omiljena"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g, dugog zrna
  • šargarepa - 150 g
  • luk - 150 g
  • grašak - 180 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šitaki pečurke - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • soja sos - 6 - 7 supenih kašika
  • đumbir - 10 g
  • susamovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • ulje - 50 g + 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite šerpu sa vodom, stavite prstohvat soli. U trajanju oko 20 minuta kuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju koji ste odabrali. Pazite da ga ne prekuvate.

Ideja je da se pripremi pirinač na pari.

Skuvajte grašak i dodajte u pirinač. Pripremite šargarepu, beli luk i luk, sitno iseckajte. Dodajte đumbir, izrendan. Pržite 10 minuta.

Uzmite vok tiganj, sipajte 2 supene kašike ulja i sotirajte pečurke. Začinite susamovim uljem i soja sosom. Sipajte pirinač sa povrćem, promešajte.

Dodajte jaja. Lepo promešajte, važno je da dobijete mrvice i da se skuvaju.

A ko želite možete dodati još malo soja sosa u pirinač sa povrćem i šitaki pečurkama u voku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: