Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Klasična čorba od svinjskih nogu sa belim pasuljem

Klasična čorba od svinjskih nogu sa belim pasuljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Klasična čorba od svinjskih nogu sa belim pasuljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Vi odlučujete da li će ova apetitna svinjska čorba sa belim pasuljem biti gušća ili ređa"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • svinjske noge - 2 komada, očišćene
  • šargarepa - 2 koamda
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • celer - 1 struk
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1 i 1/2 supene kašike
  • nana - 1 i 1/2 supena kašika
  • ulje - 150 ml
  • so - po ukusu
  • brašno - 1 supena kašika, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj prethodne noći u vodu. Drugog dana ocedite i sipajte novu vodu. Stavite u šerpu i kuvajte 15-20 minuta. Ponovo ocedite od vode i sipajte novu. Ostavite tako pirinač da se kuva dok ne bude potpuno gotov.

Paralelno sa pripremom pasulja skuvajte i svinjske noge sa malo soli i 1-2 kašičice ulja. Da bi se brže prirpemile, a i da budu lakše za jelo, isecite ih jednom po dužini kroz sredinu i posle poprečno. Tako ćete dobiti 8 komada.

Kad budu skoro gotove, u nogice dodajte sitno iseckanu šargarepu i struk celera.

Kuvani pasulj stavite u noge, dodajte i paradajz pire, nanu, još soli i tečnost ako je potrebno.

Sitno iseckajte luk i beli luk. Propžite u ulju 8 minuta. Smanjite vatru, sipajte i alevu papriku i brzo mešajte da ne zagori.

Stavite zapršku u apetitnu svinjsku čorbu i začinite po želji sa još nane ili prstohvatom čubra.

Time je ukusna čorba od pasulja gotova, ali ako želite da bude gušća, možete pomešati malo brašna sa hladnom vodom i dodati u jelo.

U tom slučaju ostavite klasičnu čorbu od svinjskih nogica sa belim pasuljem nakon toga da vri još 10-122 minuta na umerneoj vatri.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti