Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Posna boranija sa paradajzom i belim lukom

Posna boranija sa paradajzom i belim lukom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Posna boranija sa paradajzom i belim lukom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Samo jedna topla pogača je potrebna za ovu posnu janiju sa boranijom"

Potrebni sastojci

  • boranija - 750 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • luk - 2 glavice, kromid
  • paradajz - 2 komada, zreli
  • brašno - 1 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
  • crni biber - po ukusu
  • so
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • peršun - stukovi, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte ulje i dinstajte iseckani luk i brašno.

Kada se brašno proprži, dodajte boraniju, alevu papriku, beli luk i paradajz, sitno iseckan.

Sipajte 1.2 l tople vode i dodajte prstohvat soli. Ostavite jednostavnu janiju da vri na srednjoj temperaturi na ringli.

Sklonite posnu boraniju sa paradajzom i belim lukom sa vatre, pospite peršunom i crnim biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: