Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša-češalj na turski način sa sumakom

Skuša-češalj na turski način sa sumakom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Skuša-češalj na turski način sa sumakom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Vreme je da spremite ovaj recept - rezultat je najukusnija skuša"

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 komada
  • belo vino - 200 ml, suvo
  • limun - 1 komad
  • sumak - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 10 komada
  • morska so
  • crni biber - 10 zrnca
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike, Pomace
* merne jedinice

Način pripreme

Skuša se veoma dobro očisti, tako što se glava ne skida.

Izrenda se kora limuna, a nakon toga se iscedi sok. Limunov sok se izmeša sa morskom solju po ukusu.

Riba se iseče sa jedne strane oštrim nožem kao češalj.

Limunovim sokom se veoma dobro istrlja sa svih strana, uključujući i češalj.

Stavlja se u tepsiju i uvija se folijom za sveže čuvanje. Ostavlja se u frižideru na 30 minuta.

Kada se izvadi iz frižidera, između češlja se ređaju zrnca crnog bibera, a u unutrašnjost se stavlja lovorov list.

Vino se izmeša sa izrendanom korom od limuna i sumaka. Riba se zaliva smesom od vina.

Riba se peče u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni.

Skuša-češalj na turski način sa sumakom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: