Francuski sos od maslaca sa lešnikom
bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za Ribu»Francuski sos od maslaca sa lešnikom

Francuski sos od maslaca sa lešnikom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
652
370
Francuski sos od maslaca sa lešnikom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema12 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno27 min.
Porcije2
"Poslužite ovaj sos od maslaca kao prilog uz ribu, povrće ili različita mesa živine"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Naseckajte šalot i beli luk i pržite ih na laganoj do umerenoj vatri u polovini maslaca i jednoj kašici maslinovog ulja.

2. Istopite preostali maslac i sipajte sitno mlevene lešnike uz neprestano mešanje da ne zagori na dnu posude. Ako se to dogodi, odmah sklonite posudu sa vatre i smanjite njenu snagu.

3. Dodajte još malo maslinovog ulja i sipajte prvo mleko, a zatim pavlaku uz neprestano mešanje.

4. Sos kuvajte na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne. Njegova gustina se može prilagoditi vašem ukusu - dodavanjem više mleka ili pavlake.

Začinite solju, sokom od limuna i sa malo crnog bibera, a sos od maslaca poslužite u društvu piletine, ribe ili pečenog povrća.

Za raskoš, pospite odozgo seckanim ili krupno mlevenim lešnicima.

Iseckajte zelena pera od mladog luka radi svežine i boje ovog francuskog sosa od maslaca sa lešnicima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: