Način pripreme
Ovi hlepčići se pripremaju brzo i veoma su ukusni. Možete da ih pripremite samo sa brašnom od spelte ili u kombinaciji od belog brašna i brašna od jednozrne pšenice.
Narendajte kačkavalj i sir.
Uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni.
Pokrijte pravougaoni pleh papirom za pečenje.
U posudu prosejte dve vrste brašna i prašak za pecivo.
Odvojite malo brašna za mešenje.
U brašno u posudi dodajte kiselo mleko, so i ulje. Promešajte sve kašikom. Kada bude teško da ga mešate kašikom, prebacite testo na radnu površinu i umesite ga sa odvojenim brašnom. Testo za hlepčiće treba da bude veoma mekano, skoro da se lepi za ruke.
Odmah podelite testo na 8 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite prstima u krug veličine manjeg tanjira.
U sredinu stavite po jednu kašiku nadeva. Nakon toga sakupite krajeve i ponovo oblikujte male okrugle hlepčiće.
Poređajte hlepčiće sa sirom sa sirom u pleh.
Promešajte dve kašike kiselog mleka i jednu kašiku ulja. Ovom smesom premažite lepinjice i nakon toga ih pospite susamom.
Stavite brze hlepčiće sa sirom i kačkavaljem da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na oko 30 minuta.