Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa zeljem

Pileća čorba sa zeljem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pileća čorba sa zeljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukusna pileća čorbica sa zeljem za dušu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • zelje - 1 vezica
  • luk - 1 struk, svež
  • beli luk - 1 struk, svež
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač - 120 g
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • pileći bujon - 1200 ml
  • so - po ukusu
  • za zapršku
  • kisela pavlaka - 150 g
  • žumanca - 2 komada
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake u posoljenoj vodi, nakon toga ih odvojte od kostiju i iskidajte meso na sitno.

Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte oko 3-4 minuta na sitno isečene strukove luka, beli luk i zelje.

Dodaje pirinač i dinstajte, dok ne postane staklast, nakon toga dodajte narendan paradajz i komadiće pilećeg mesa.

Promešajte dobro i sipajte bujon od pilećih bataka, stavite kocku bujona od povrća i ako je neophodno stavite još malo tople vode.

Kuvajte čorbu sa zeljem dok pirinač ne omekša.

Sklonite je sa vatre i pripremite zapršku.

U posudu stavute pavlaku. žumanca, biber i alevu papriku. Promešajte dobro i postepeno podesite temperaturu zaprške sa toplim bujonom iz čorbe.

Sipajte gotovu zapršku u tankom mlazu u pileću čorbu neprestano mešajući.

Probajte, ako je neophodno dodajte so po ukusu.

Tako spremljena pileća čorba sa zeljem je gotova za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: