Način pripreme
Skuvajte pileće batake u posoljenoj vodi, nakon toga ih odvojte od kostiju i iskidajte meso na sitno.
Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte oko 3-4 minuta na sitno isečene strukove luka, beli luk i zelje.
Dodaje pirinač i dinstajte, dok ne postane staklast, nakon toga dodajte narendan paradajz i komadiće pilećeg mesa.
Promešajte dobro i sipajte bujon od pilećih bataka, stavite kocku bujona od povrća i ako je neophodno stavite još malo tople vode.
Kuvajte čorbu sa zeljem dok pirinač ne omekša.
Sklonite je sa vatre i pripremite zapršku.
U posudu stavute pavlaku. žumanca, biber i alevu papriku. Promešajte dobro i postepeno podesite temperaturu zaprške sa toplim bujonom iz čorbe.
Sipajte gotovu zapršku u tankom mlazu u pileću čorbu neprestano mešajući.
Probajte, ako je neophodno dodajte so po ukusu.
Tako spremljena pileća čorba sa zeljem je gotova za serviranje.