Način pripreme
Luk se očisti i iseče na sitno.
Zelje se opere i iseče na trakice. U šerpu se stavlja ulje da se zagreje. Dodajte se luk da se zaprži.
Dodaje se u zelje, da se izdinsta. Otpakuje se svinjska kolenica.
Odstrane se cela zrna bibera. Parčići su isečena, ali ako ima neko krupnije iseče se.
Dodaju se u šerpu. Dodaje se voda. Kada provri, dodaju se rezanca i suvo povrće. Vri bar 5 minuta.
Priprema se hladna zaprška. U posudu se stavlja kiselo mleko i jaje. Mute se.
Dodaje se vrela voda u tankom mlazu (može da se koristi i bujon od čorbe) pri čemu se neprestano meša. Dodaje se više da se ujednači temperatura zaprške sa onom iz svinjske čorbe, da se ne preseča kada se doda.
Dodaje se u čorbu sa zeljem. Začinjava se solju i biberom.
Ostavlja se da vri još malo.
Mmm... sveže začinjena čorba sa zeljem i svinjskom kolenicom je gotova.