Način pripreme
1. Istucajte čenove belog luka sa malo soli i pomešajte sa mekim maslacem i namrvljenim listićima sa grančica ruzmarina.
2. Namažite kotlete lososa dobijenom pastom, a po želji možete da dodate i koru limuna, beli ili crni biber ili drugi pikantni začin.
3. Isecite limun na kolutove i poređajte u posudu za pečenje, blago namazanu, da se ne zalepi. Odozgo stavite parčiće lososa i stavite u rernu na 200 stepeni (da je prethodno zagrejana).
Preko svakog kotleta možete da stavite po jednu malu grančicu ruzmarina da riba bude još aromatičnija.
4. Pecite 15-20 minuta u zavisnosti od željenog stepena pečenja i od debljine kotleta.
Ne treba losos mnogo da se prepeče da bi bio krhak i sočan.
5. Servirajte pečenu ribu posutu maslinovim uljem i krupnom maldonskom solju sa garnirungom od krompira, povrća na pari, salatom ili odgovarajućim sosom.
Prijatno uz ove pečene kotlete od lososa sa ruzmarinom!