Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija sa leblebijama i krompirom

Janija sa leblebijama i krompirom

Janija sa leblebijama i krompirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ne bismo odbili jednu janiju od leblebija danas"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada, veliki
  • luk - 1 glavica
  • luk - 3 struka, mladi
  • leblebije - 1 šolja, oceđene
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šargarepa - 1 velika
  • peršun
  • čubar
  • so - po ukusu
  • za zgušnjavanje
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagreva se ulje u velikoj šerpi, zaprži se sitno isečen mladi i stari luk dok ne omekša. Dodajte šargarepe i isečen oljušten krompir na kocke.

Mešajte 2 minuta, dodajte alevu papriku i sipajte toplu vodu da prekrije sastojke.

Začinite začinima i kada provri, dodajte oceđene leblebije. Kuvajte janiju od leblebija na umerenoj vatri dok krompir ne bude gotov.

Sa malo vode se promeša kukuruzni skrob, sipa se kašica i meša se dok se ne dobje željena gustina janije sa krompirom.

Servirate janiju sa leblebijama i krompirom toplu, posutu isečenim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: