Način pripreme
Unikatne kukuruzne pogače koje će vam postati omiljene!
U posudi pomešajte dve vrste brašna, so, šećer i prašak za pecivo. Dobro izmešajte i oblikujte udubljenje. Dodajte kisleo mleko sa sodom izmešanom u njemu, jajetom i maslinovim uljem. Iskidajte listiće sveže majčine dušice.
Od nabrojanih sastojaka umesite meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na 20 minuta da odmori.
Zatim rukama nauljenim maslinovim uljem podelite testo na 6-7 jednakih delova i oblikujte lopte u čiji centar stavite komad topljenog sira ili kačkavalja. Na svakoj maloj pogači napravite razreze u obliku krsta.
Poređajte pogače sa topljenim sirom u tepsiju obloženu papirom za pečenje i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni na 15-20 minuta dok blago ne porumene.
Ove mini kukuruzne pogače sa topljenim sirom su ukusne i aromatiče.