Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeni bataci sa lukom i medom

Pečeni bataci sa lukom i medom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečeni bataci sa lukom i medom
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Baš na ovaj način volimo da spremimo pileće batake, da budu blago slatkasti"

Potrebni sastojci

  • bataci - 4 komada, pileći
  • maslac - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike, za valjanje
  • luk - 200 g
  • sok od limuna
  • med - 2 kašike
  • barbikju sos - 2 kašike po želji
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice, u ljuspama
  • soja sos - 2 kašike, za piletinu
  • biber - po ukusu
  • aleva papika - po ukusu
  • beli luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so
  • majčina dušica - 1 kašika, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Operite batake i osušite ih.

Isecite luk na veće parčiće.

Pomešajte u posudi soja sos, barbikju sos, med, sok od limuna i začine.

Sipajte marinadu preko bataka, promešajte ih dobro i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Čim ih izvadite, uvaljajte ih u brašno, istresite ih i zapržite ih u dubokom tiganju sa zagrejanom masnoćom sa obe strane dok ne postanu zlatasti.

Dodajte luk i čenove belog luka takođe da se zaprže.

Namažite pileće batake preostalnom marinadom, dodajte dve kašike čili sosa i prebacite sa lukom i belim lukom u posudu sa malo vina.

Pecite ih oko 40 minuta na umernoj temperaturi.

Uživajte u ovim pečenim batacima sa lukom i medom sa garnirungom po želji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: