Način pripreme
Operite patlidžan i isecite ga na polovine. Oštrim nožem napravite po 3 vertikalna razreza na svakoj polovini.
Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda. U rezreze stavite po parče mocarele, parče šunke i parče paradajza.
U posudu sipajte prezle. Dodajte usitnjen peršun, istucan čen belog luka, so i maslinovo ulje.
Promešajte dok se prezle dobro ne nakvase.
U posudu sipajte 400 g mlevenog paradajza. Začinite istucanim čenovima belog luka, bosiljka, solju i maslinovim uljem.
Preko salse od paradajza stavite polovine patlidžana i pokrijte nadev prezlama.
Pecite punjeni patlidžan na italijanski način na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 35 minuta.
U veliki tanjir za serviranje sipajte nekoliko kašika sosa i stavite patlidžan.
Servirajte patlidžan punjen mocarelom i pršutom topao.
Nek vam je slatko!