Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen mocarelom i pršutom

Patlidžan punjen mocarelom i pršutom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Patlidžan punjen mocarelom i pršutom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Apsolutno ništa više ne bismo dodali u ovaj punjeni patlidžan - tako spremljen je jednostavno savršen"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje veličine
  • mocarela - 125 g
  • koto pršuta - 5 komada, tanko isečena
  • paradajz - 2 komad
  • paradajz - 400 g, samleven, iz konzerve
  • bosiljak - 4 listića, svež
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • za masne mrvice
  • prezle - 200 g
  • maslinovo ulje - oko 100 ml
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 1 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i isecite ga na polovine. Oštrim nožem napravite po 3 vertikalna razreza na svakoj polovini.

Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda. U rezreze stavite po parče mocarele, parče šunke i parče paradajza.

U posudu sipajte prezle. Dodajte usitnjen peršun, istucan čen belog luka, so i maslinovo ulje.

Promešajte dok se prezle dobro ne nakvase.

U posudu sipajte 400 g mlevenog paradajza. Začinite istucanim čenovima belog luka, bosiljka, solju i maslinovim uljem.

Preko salse od paradajza stavite polovine patlidžana i pokrijte nadev prezlama.

Pecite punjeni patlidžan na italijanski način na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 35 minuta.

U veliki tanjir za serviranje sipajte nekoliko kašika sosa i stavite patlidžan.

Servirajte patlidžan punjen mocarelom i pršutom topao.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: