Način pripreme
Ukusan i brz recept bez glutena.
U 1 litar vrele sa 1 kašičicom mlevene morske soli skuvajte testeninu bez glutena 10-12 minuta i ocedite.
Dodajte 1 supenu kašiku i promešajte da se ne lepi.
U tiganju ugrejte ulje, propžite isečene čenove belog luka i posle dodajte kockcie tikvica i malo vode da se dinsta.
Dodajte rendani paradajz i začinite po ukusu.
U koliko je potrebno sipajte malo vode, kuvajte dok tečnost ne ispari iz paradajza i sipajte testeninu bezglutena (u ovom slučaju fusili) u sosu.
Nakon što vri 2 minuta je gotovo. Skuvajte fusile sa tikvicama i pospite parmezanom.
Servirajte sa grančicom svežeg bosiljka i uživajte u bezglutenskoj testenini sa tikvicama i parmezanom.
Volim tikvice, pripremljene u svakoj varijanti, ali ovaj mi je omiljeni.
Prijatno!