Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Riba luc u soku od pomorandže

Riba luc u soku od pomorandže

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4315
Riba luc u soku od pomorandže
Fotografije: Lenka
1 / 3
18/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Idealna večera za dvoje uz čašicu vina. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • riba luc - 1 kom.
  • marinirani beli luk - 3 čena
  • ruzmarin - 2 stabljike
  • himalajska so - prstohvat
  • pomorandža - 1/2 kom.
  • maslinovo ulje - 1 s.k.
  • krompir - 3 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Riba Luc je iz porodice skuše, a iz roda tuna, tako da je možete na sličan način pripremati kao i skušu.

Luc očistimo i operemo. Blago ubrusom prosušimo i zasečemo na tri mesta duboko. U delove koje smo zarezali ubacimo po jedan čen mariniranog belog luka.

Od polovine pomorandže isečemo dva koluta, a ostatak iscedimo. U luc stavimo stabljike ruzmarina, pospemo himalajskom solju, ubacimo polovine kolutova pomorandže i ako uspete da stavite koji komad krompira.

Prelijemo maslinovim uljem i sokom od pomorandže i okolo poređamo komade krompira.

Stavimo preko alu foliju i pečemo na 250 stepeni 20 minuta. Onda skinemo foliju i nastavimo sa pečenjem 15 minuta.

Poslužite Ribu luc u soku od pomorandže uz hladno vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: