Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Čorba od piletine sa krompirom i farfalinama

Čorba od piletine sa krompirom i farfalinama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k232
Čorba od piletine sa krompirom i farfalinama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
23/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Zamenite suvu hranu toplim čorbicama, koje su dovoljno ukusne i zasitiće vas dobro"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 2 - 3 kašike
  • krompir - 2 - 3 komada
  • farfaline - 3/4 šolje
  • čubar - 1 prstohvat
  • biber
  • so
  • za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se skuvaju u posoljenoj vodi. Izvadite ih, ostavite da se ohlade i odvojte od kostiju.

U šerpu dodajte isečen luk i šargarepu, nakon deset minuta dodajte krompir (isečen na kocke) i sok od paradajza.

Nakon što povrće omekša, vratite meso u šerpu. Dodajte farfaline, začine po ukusu i kuvajte na tihoj vatri.

Umutite jaje sa mlekom i brašnom. Sipajte bujon i ostavite na ringlu da vri 2-3 minuta.

Sipajte zapršku u čorbu mešajući naprestano. Nakon 3-4 minuta sklonite čorbu sa ringle. Pospite svežim peršunom.

Čorba od piletine sa krompirom i farfalinama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti