Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Zapečena Jela»Slani flan sa brokolijem i rikotom

Slani flan sa brokolijem i rikotom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Slani flan sa brokolijem i rikotom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
23/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Poslužite ovaj topli slani flan sa brokolijem i rikotom kao predjelo ili laganu večeru. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1 glavica
  • rikota - 250 g, posoljena
  • krem freš - 100 g (ili kisela pavlaka)
  • jaja - 4 komada
  • so - 1 prstohvat (ili zavisi od slanoće rikote)
  • crni biber - 3 prstohvata
  • bademi - 1 šaka, filirani
  • bademi - 4 supene kašike, mleveni (brašno od badema)
  • kravlji maslac - 1 mala kockica za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Razdvojte brokoli na posebne ružice i operite.

Blanširajte ih u ključaloj vodi 5 do 7 minuta, izvadite rupičastom kašikom i dobro ocedite.

Umutite jaja sa malo soli i bibera. Dodajte rikotu i pavlaku i izmešajte.

Obilno podmažite glinene ili keramičke kalupe maslacem i poređajte na dno svaku ružicu brokolija.

Zalijte smesom za flan, ravnomerno raspoređujući količinu između svih.

Pecite na vodenoj pari u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni - 15 minuta, nakon toga smanjite na 150 °C još otprilike 45 minuta ili dok se ne dobije blaga boja.

Tokom poslednjih 10 minuta slane flanove odozgo pospite mlevenim i filiranim bademima.

Poslužite topao slani flan sa brokolijem i rikotom kao predjelo ili laganu večeru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: