Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Gusta svinjska čorba sa zaprškom

Gusta svinjska čorba sa zaprškom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Gusta svinjska čorba sa zaprškom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Drage dame, obradujte svoje voljene muškarce već danas ovom toliko ukusnom svinjskom čorbicom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • svinjsko meso - 700 g, ragu
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 zelena
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • ljute paprike - 1 (ako volite)
  • paradajz - 1 komad
  • čubar - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • jaje - 1 komad
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u ekspres loncu.

Veoma je važno da stavite poklopac tek kad voda skoro provri - tako ćete moći da otklonite penu koja se stvorila.

Kuvajte svinjetinu oko 15 minuta, izvadite i odvojte od kostiju. Dolijte vodu u lonac i dodajte usitnjeno povrće - paprike, šargarepe i luk.

Sipajte malo ulja i posolite, kuvajte dok povrće ne omekša.

Operite pirinač u dodajte ga u šerpu, a tek nakon što se skuva možete da dodate oljušten i narendan paradajz.

Vratite svinjetinu u čorbu, pospite čubrom i kuvajte kratko.

Aromatizujte svinjsku čorbu sveže mlevenim biberom i kad se ohladi zapržite je umućenim jajetom u kiselom mleku.

Gusta svinjska čorba sa zaprškom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: