Način pripreme
Krompir kuvajte pola sata u vodi i dodajte prstohvat soli. Za to vreme ostavite iseckane zalogaje piletine da se marinira u smesi od kurkume, crnog bibera, soli, maslinovog ulja i soka od limuna.
Uklonite panjiće sa pečuraka, obrišite šeširiće vlažnom krpom. Sitno iseckajte i sotirajte u tiganju u kom ste prethodno zagrejali maslinovo ulje s nekoliko čenova belog luka i majčine dušice.
Čim su gotove, izvadite pečurke i u isti tiganj prebacite piletinu. Pržite dok ne postane zlatasto, isecite još sitnije i stavite u pečurke. Pospite začinima po ukusu.
Gotov krompir isecite na dva dela po dužini, pažljivo uklonite unutrašnjost. Začinite solju i čamce od krompira premažite majonezom.
Krompir napunite gotovim nadevom, sipajte nekoliko kapljica sosa Tabasko. Možete da stavite još malo majoneza po želji.
Krompir punjen nadevom od mesa poslužite kao meze uz pivo ili efektno predjelo.