Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir punjen mesnim nadevom

Krompir punjen mesnim nadevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krompir punjen mesnim nadevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
63 min.
Porcije
4
"Efektno predjelo koje se savršeno slaže sa jednim hladnim pivom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, velika
  • pečurke šitake - 8 komada, velike
  • pileće grudi - 300 g
  • limunov sok - 3 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 grančica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike + dodatno
  • crni biber - 2 prstohvata
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • tabasko - po ukusu
  • majonez - 8 kašičica + za dodatno
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir kuvajte pola sata u vodi i dodajte prstohvat soli. Za to vreme ostavite iseckane zalogaje piletine da se marinira u smesi od kurkume, crnog bibera, soli, maslinovog ulja i soka od limuna.

Uklonite panjiće sa pečuraka, obrišite šeširiće vlažnom krpom. Sitno iseckajte i sotirajte u tiganju u kom ste prethodno zagrejali maslinovo ulje s nekoliko čenova belog luka i majčine dušice.

Čim su gotove, izvadite pečurke i u isti tiganj prebacite piletinu. Pržite dok ne postane zlatasto, isecite još sitnije i stavite u pečurke. Pospite začinima po ukusu.

Gotov krompir isecite na dva dela po dužini, pažljivo uklonite unutrašnjost. Začinite solju i čamce od krompira premažite majonezom.

Krompir napunite gotovim nadevom, sipajte nekoliko kapljica sosa Tabasko. Možete da stavite još malo majoneza po želji.

Krompir punjen nadevom od mesa poslužite kao meze uz pivo ili efektno predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: