Način pripreme
Ispecite paprike i ogulite ih.
Izrendajte paradajze na krupno rende.
Iseckajte tikvicu na kockice.
Zapecite ljute peprike samo koliko je potrebno da puknu.
U tiganju zagrejte ulje i propržite tikvicu dok ne postane zlatkasta. Izvadite u tanjir i u istoj masnoći proptžite i paprike, unapred iseckane za nekoliko minuta.
Nakon toga dodajte izrendani paradajz, prstohvat šećera, crni biber i so po ukusu i kuvajte na slaboj vatri dok tečnost iz paradajza ne ispari i dok se paradajz sos ne zgusti.
Isecite 2-3 ljute paprike sa kojih uklonite semenke, čenove belog luka i bosiljak.
Dodajte ih u seosko jelo zajedno sa propržitenim tikvicama.
Ostavite na ringli na još 5 minuta kako bi se pomešali ukusi jela sa paprikama.
Nakon toga skinite sa ringle i pospite jelo iseckanim svežim peršunom.
Poslužite ukusno pikantno jelo sa tikvicama i paprikama sa kriškom sira i nekoliko maslina.
Prijatno!