Način pripreme
Na vatru se stavlja dubok tiganj i zagreva se ulje. Stavljaju se čenovi belog luka, blago izgnječen ili isečen, zajendo sa šargarepama, takođe isečenim, na kolutove da se zaprže.
Tikvice se iseku na kocke, dodaju se u šargarepe i meša se. Dodaju se i dve paprike, takođe isečene na kocke, kao i iseckan mladi luk.
Nakon što se povrće izdinsta 5-6 minuta, posipa se ravnom kašikom brašna, kašičicom aleve paprike i meša se. Preliva se šoljom hladne vode i opet se meša.
Čim provri, u tiganj se dodaje i paradaj pire, razmućen sa šoljom vode. Jelo se začinjava solju po ukusu.
Paprikaš se ostavlja da vri oko 5-6 minuta na tihoj vatri.
Sklanja se sa vatre i posipa se svežim peršunom i svežom mirođijom. Servira se sa kašikom kiselog mleka.