Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Babin paprikaš sa tikvicama

Babin paprikaš sa tikvicama

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Babin paprikaš sa tikvicama
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ko je proba, sipa drugi put obavezno"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 2 vezice
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika, ravna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 2 šolje
  • so
  • mirođija
  • peršun
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Na vatru se stavlja dubok tiganj i zagreva se ulje. Stavljaju se čenovi belog luka, blago izgnječen ili isečen, zajendo sa šargarepama, takođe isečenim, na kolutove da se zaprže.

Tikvice se iseku na kocke, dodaju se u šargarepe i meša se. Dodaju se i dve paprike, takođe isečene na kocke, kao i iseckan mladi luk.

Nakon što se povrće izdinsta 5-6 minuta, posipa se ravnom kašikom brašna, kašičicom aleve paprike i meša se. Preliva se šoljom hladne vode i opet se meša.

Čim provri, u tiganj se dodaje i paradaj pire, razmućen sa šoljom vode. Jelo se začinjava solju po ukusu.

Paprikaš se ostavlja da vri oko 5-6 minuta na tihoj vatri.

Sklanja se sa vatre i posipa se svežim peršunom i svežom mirođijom. Servira se sa kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: