Način pripreme
Počnie sa kremom od jaja, on treba da bude ohlađen. U posudi umutite viljupkom jaje i šećer, dodajte brašno i vanile, mešajte.
Postepeno u njih sipajte hladno mleko uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa. Sipajte smesu u šerpu sa debelim dnom i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusti.
Prebacite krem u staklenu posudu, pokrijte streč folijom i ostavite sa strane da se ohladi.
Za to vremem pripremite osnovu. U posudi umutite jaja sa šećerom pomoću miksera u sipkasti krem.
Dodajte ulje, vanile, sveže mleko i ponovo mešajte kratko.
Dodajte prosejano i pomešano sa praškom za pecivo brašno i mešajte špatulom dok se ne dobije glatka i homogena smesa.
Namažite malim maslacem pravougaonu tepsiju dimenzija 30х35, nabrašnite je i ravnomerno u nju sipajte smesu.
Uzmite jednu supenu kašiku ohlađenog krema i stavite na osnocu, tako na nekoliko mesta.
Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni i pecite otprilike 30 minuta ili uradite test suvom čačkalicom.
Nakon što se kolač ohladi, pospite šećerom u prahu, servirajte!
Kolač sa kremom od jaja je gotov.