Način pripreme
Skuvajte pileće batake u blago posoljenoj vodi dok meso ne bude gotovo. Izvadite ih iz bujon, očistite od kostiju i iskidajte meso.
Sitno iseckajt epraziluk i celer sa listovima. Stavite ih u ulje i maslac sa prstohvatom soli da se dinstaju dok ne omeknu.
Nakon dve minute dodaje i paškanat, oguljen i iseckan na male kockice.
Propržite na 3-4 minuta, ali na umerenoj vatri da praziluk ne bi goreo.
Sipajte brašno i propržite na minuta ili dok se ne dobije veoma svetla karamel voja, nakon toga sipajte vino i izmešajte. Odmah će se formirati kašica.
Sipajte pileći bujon od kuvanja bataka, zuačine i još soli, a ukoliko je potrebno dodajte i vodu.
Kuvajte 15-20 minuta ili dok kockice paškanata ne postanu krhke i mekane.
Za zaslađivanje ukusa možete da dodate i kockicu pilećeg bujona i kašiku vegete. Stavite u supu sa pilećim komadima i fidom i kuvajte još 3-4 minuta.
Zapržite jajetom umućenim sa kiselim mlekom i poslužite aromatičnu i ukusnu pileću supu.
Pre nego što zarpžite bilo bi dobro da sačekate nekoliko minuta kako bi spala temperatura supe i da se jaje ne bi preseklo. Da biste izbegli ovu opasnost, možete da koristite dva ili tri žumanca umesto celo jaje.
Gusta pileća supa sa prazilukom i paškanatom je gotova.