bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Pršuta»Sušeno meso ćurećeg bonfilea

Sušeno meso ćurećeg bonfilea

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Sušeno meso ćurećeg bonfilea
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
15/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije1
"Drugo je kad čovek jedan malo domaćeg sušenog mesa"

Potrebni sastojci

  • morska so - 1 pakovanje
  • ćureći bonfile - 1 komad
  • aleva paprika - dimljenja, za valjanje
  • čubar - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće meso operite i osušite kuhinjskim ubrusom. Uzmite veliku posudu, sipajte morsku so tek toliko da prekrije dno, stavite meso i sipajte preostalu so.

Ostavite jedan dan. Nakon toga izvadite meso i operite. Prebacite ga u novu posudu sa poklopcem i napunite vodo. Ostavite ponovo jedan dan u frižideru.

Posle izvadite i upijte vodu sa mesa. Pomešajte začine u posudu, uvaljajte meso.

Stavite kuku i ostavite domaće sušeno meso na provetrivo, tamno i hladno mesto.

Sušeno meso od ćurećeg bonfilea treba da se suši sedam dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: