Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Korpice»Posne slatke korpice

Posne slatke korpice

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Posne slatke korpice3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ove toliko slatke posne korpice će se pretvoriti u omiljeni desert svima kod kuće, to garantujemo!"

Potrebni sastojci

  • Za testo korpica
  • brašno do spelte - 220 g (možete da zamenite običnim)
  • pirinčano brašno - 80 g
  • kokosov šećer - 50 g ili svetlobraon šećer
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • sojino mleko - 120 ml
  • so - 1 prstohvat
  • soda za hleb - na vrh kašičice
  • vanila - 1 prstohvat
  • kora limuna - narendana, po ukusu
  • Za krem
  • sojino mleko - 400 ml, od vanile
  • brašno - 35 g
  • smeđi šećer - 45 g, svetao ili zaslađivač
  • vanila - na vrh kašičica
  • kora limuna - narendana kora po ukusu
  • jagode - 250 g ili drugo voće za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam pravi vegetarijanski recept za tako voljene slatke korpice! Za ove posne korpice rešila sam i da vam dam odgovarajući recept za krem da ih njime napunite, jer je baš za ovu vrstu korpica.

Počnite sa spremanjem testa: U velikoj posudi pomešajte brašno od spelte, pirinčano brašno, šećer, so, vanilu, narendanu koru limuna i sodu za hleb. Oformite udubljenje i sipajte maslinovo ulje u centar.

Počnite da mesite dodajući sojino mleko. Ako nemate problem sa netolerancijom, možete da zamenite sojino mleko običnim. Mesi se rukom dok se ne dobije glatko testo. Oformite pogaču i stavite je u frižider, da odstoji uvijena u list prozračne folije pola sata.

Dok testo stoji spremite krem. U šerpi pomešajte brašno, šećer i malo narendane kore limuna (oko pola kašičice). Dodajte hladno mleko po malo, mešajući mutilicom, da se ne stvore grudvice.

Kada bobijete glatku smesu bez grudvica dodajte preostalo mleko i stavite šerpu na ringlu, nastavljajući da mešate dok se krem ne zgusne (to će oduzeti oko 10-15 minuta). Nakon što se krem zgusne sklonite ga sa vatre i dodajte vanilu. Pokrijte krem najlon folijom i ostavite ga da se ohladi.

Razvijte dve trećine teta do debljine oko 5 mm, isecite krugove malo veće nego kalupui za mafine, probajte visini, da je do polovine kalupa, ali ako želite i do gote. Ivice treba da su dobro zalepljene i napravite male rezove u gornjem delu testa, da budu lepi i izravnati. Možete da ih ispečete zajedno sa kremom ili odvojeno.

Ja ih spremam u obe varijante. Ako ih pečet zajedno sa kremom sipajte krem nanoseći ga kašikom. Dodajte voće po izboru ili preskočite ovaj korak. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Izvadite ih kada blago porumene!

Nakon što su gotove, ostavite ih da se ohlade u ukrasite po vašem ukusu, čak možete samo da pospete šećerom u prahu i da uživate u korpicam! Brašno od spelte možete da zamenite običnim, ali ne savetujem vam da menjate pirinčano.

Posne slatke korpice su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: