Način pripreme
Šauarma je pravo ime donera u arapskoj pogači.
Počinjemo sa mariniranjem mesa.
Pileće meso sečemo na tanke komade. U posudu izrendamo luk i beli luk, dodajemo sve sastojke unutra u posudu, dobro izmešamo i stavljamo meso u posudu i mešamo i zatvaramo folijom i stavljamo u frižider na 2 sata da se meso marinira.
Marinirano meso stavljamo u streč foliju, ređamo lepo, zatvaramo i stiskamo gusto streč foliju i vezujemo oba kraja i stavljamo u zamrzivač da se stegne.
U duboku posudu prosejemo brašno, so i mesimo testo bez kvasca, oblikujemo srednje kuglice i ostavljamo da odmore na pola sata.
Razvijamo oklagijom arapske pogače i pečemo na zagrejanom suvom nelepljivom tiganju sa obe strane po jednu minutu.
Vadimo meso iz zamrzivača i sečemo dok je još zamrznuto na tanke trake.
U tiganju propržimo zamrznuto meso sa obe strane po 1 minutu, gotova mesa skidamo sa strane tiganja i stavljamo druge trake mesa, sve ostaje unutra kako bi meso bilo toplo.
Uzimamo arapsku pogaču, pritiskamo unutra u tiganj sa mesom da upije sos.
Na pogaču stavljamo meso, prženi krompir, paradajz, krastavac, zelenu salatu i po želji sos od belog luka i luk.
Serviramo uvijenu šauarmu prema originalnom receptu.