Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Čokoladni petifuri Saher

Čokoladni petifuri Saher

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Čokoladni petifuri Saher2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
60
"Svaki zalogaj će vam doneti užitak, o kojem samo možete da sanjate"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • čokolada - 130 g
  • brašno - 130 g
  • jaja - 6 komada
  • maslac - 130 g, kravlji
  • šećer u prahu - 110 g
  • šećer - 110 g, kristal
  • za nadev
  • marmelada - 150 g, od kajsija
  • vanila - 1 kesica ili 1 kapsula ruma
  • za glazuru
  • čokolada - 175 g, mrvljena
  • pavlaka - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac na penu sa šećerom u prahu, dodajte postepeno jedno žumance, nakon toga uz neprestano mešanje dodajte čokoladu, rastopljenu na pari.

Stavite u smesu od maslaca, umutite na sneg sa kristal šećerom belanca, sipajte pažljivo duplo prosejano brašno i stavite koru da se peče u kockastom pleku u tankom sloju oko 50 minuta ili dok ne bude gotovo na 180 stepeni.

Nakon što se ohladi izvadite iz pleha, drugog dana isecite poprečno na dva dela, napunite sa 2/3 marmelade, aromatizovane vanilom.

Isecite na kockice (4x2 cm) da dobijete oko 60 petifurija, namažite ih odozgo i sa strane tanko preostalom marmeladom, razređenom sa pavlakom, ostavite da se uhvati korica i na kraju potopite svaki komad u čokoladnu glazuru, pripremljenu na pari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: