Punjeni beli patlidžan

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Punjeni beli patlidžan
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
27/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Uživajte u neverovatnom ukusu belog patlidžana sa čudesnim nadevom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • so
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • paprika - 1 komad
  • mleveno meso - 150 g
  • paradajz - 2 komada
  • suvi origano - 1/2 kašičice
  • biber - 2 - 3 prstohvata, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Beli patlidžan se opere, iseče na polovine i izdubi. Dva polovine i izdubljena unutrašnjost se stavljaju u posudu sa posoljenom vodom da se otkloni gorki sok iz njega.

Polovine patlidžana se osuše i posipaju solju. Stavljaju se u posudu za pečenje i zapeku se dok blago ne omekšaju.

Glavica luka i paprika se iseku na sitno i dinstaju se u malo masnoće. Dodaju se izdubljena i isečena unutrašnjost patlidžana.

Čim povrće omekša dodaje se mleveno meso. Promeša se dok se ne pretvori u mrvice i pobeli. Nakon toga se dodaje jedan paradajz (prethodno narendan ili samleven), so po ukusu, suvi origano i mleveni biber.

Nadev se kuva još malo dok se ne zgusne. Pečeni patlidžan se napuni pripremljenom smesom, a odozgo se stavljaju kriške paradajza.

Napunjeni beli patlidžan se vraća u rerni i zapeče se još oko 30 minuta na 200 stepeni.

Punjeni patlidžan je izuzetno ukusan, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: