Način pripreme
Beli patlidžan se opere, iseče na polovine i izdubi. Dva polovine i izdubljena unutrašnjost se stavljaju u posudu sa posoljenom vodom da se otkloni gorki sok iz njega.
Polovine patlidžana se osuše i posipaju solju. Stavljaju se u posudu za pečenje i zapeku se dok blago ne omekšaju.
Glavica luka i paprika se iseku na sitno i dinstaju se u malo masnoće. Dodaju se izdubljena i isečena unutrašnjost patlidžana.
Čim povrće omekša dodaje se mleveno meso. Promeša se dok se ne pretvori u mrvice i pobeli. Nakon toga se dodaje jedan paradajz (prethodno narendan ili samleven), so po ukusu, suvi origano i mleveni biber.
Nadev se kuva još malo dok se ne zgusne. Pečeni patlidžan se napuni pripremljenom smesom, a odozgo se stavljaju kriške paradajza.
Napunjeni beli patlidžan se vraća u rerni i zapeče se još oko 30 minuta na 200 stepeni.
Punjeni patlidžan je izuzetno ukusan, probajte!