Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan na mediteranski način

Punjeni patlidžan na mediteranski način

CharodeikataCharodeikata
Početnik
4210923
Punjeni patlidžan na mediteranski način
Fotografije: Charodeikata
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Poslužite punjene patlidžane kao predjelo, salatu ili meze uz čašu aromatičnog vina"

Potrebni sastojci

  • sir - 100 g
  • patlidžan - 2 komada
  • masline - 8 komada, crne
  • paradajz - 2 komada
  • biber
  • maslinovo ulje
  • so
  • vinsko sirće
  • origano - 1 prstohvat, suv
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak - 6 svežih listova
  • peršun - 1/4 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu punjenog patlidžana na mediteranski način, prvo operite patlidžan, oljuštite ga i presecite na pola po dužini. Oštrim nožem napravite nekoliko razreza i posolite ga.

Ostavite 15 minuta da odstoji, pa iscedite gorki sok. Premažite ga biljnim uljem i ispecite patlidžan na roštilju ili u gril tiganju.

Kada se ohladi, izdubite unutrašnjost i prebacite je u posudu. Dodajte oljušteni i sitno iseckani paradajz, masline bez koštica, sir, bosiljak, peršun i sitno naeckani beli luk.

Začinite vinskim sirćetom, posolite, dodajte origano, maslinovo ulje i biber. Promešajte i napunite čamce od patlidžana nadevom.

Poslužite punjeni patlidžan kao predjelo, salatu ili meze uz čašu aromatičnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: